fbpx

Slikovnica osmišljena od strane hrvatskih stručnjaka

Pametna slikovnica

Slikovnica za poticanje cjelokupnog razvoja djece

Godišnji odmor i odlazak na more izazovni su za sve roditelje. Osim vožnje i čestog pitanja: „Koliko još …?“, roditelji često muku muče i kako zabaviti djecu na plaži, između kupanja. Tu u pomoć stižemo MI 🙂
Za vas smo pripremili nekoliko zabavnih aktivnosti kojima možete odmor na ručniku, na plaži učiniti zabavnim i korisnim:

Igre u/s pijeskom

Morski pijesak odličan je didaktički materijal za sve uzraste i uz njega ide mnoštvo zabavnih aktivnosti. Neke od mirnijih aktivnosti odnose se na crtanje u pijesku za najmlađe ili pisanje- za one nešto starije. Opišite djetetu neki predmet: „Mala je, okrugla, šarena, igramo se njome u moru!“. Zadatak vašeg mališana jest nacrtati predmet, a djeca će obožavati kad zamijenite uloge. Starija djeca rješenje vaše zagonetke mogu napisati u pijesku.

Crtanje u pijesku

Zabavne predmatematičke aktivnosti odlične su na pijesku! Djeci možete crtati dugačke i kratke predmete, određivati na kojoj hrpi ima više/manje pijeska ili pak računati zbrajajući ili oduzimajući nacrtane likove u pijesku.

Igre s kamenčićima

Bojanje kamenčića

Ako su vaši mališani pretjerali sa sladoledom, zabavne igre skakutanja idealne su za „energetsko ispucavanje“. Na plaži vam ne treba kreda za igru školice! Jednostavno je nacrtajte u pijesku, pronađite kamenčić i zaigrajte.

U pijesku možete nacrtati manje/veće krugove, u njima upisati brojeve, a zadatak vašeg klinca ili klinceze je baciti kamenčić u neki od kružića. Ovim vježbamo motoriku, brojeve, količinu, a najvažnije od svega- zabavljamo se. Naravno, pobjednik je onaj koji s 5 kamenčića skupi najviše bodova. Igru proširite tako da napravite „polja za igru“, a djeca neka postanu „pijuni“. Koji broj pogode, toliko mjesta se pomiču unaprijed.

Svakako je dobro od kuće ponijeti bojice, pastele, vodene boje – sve što ostavlja trag. Pronađite malo veće plosnatije kamenčiće i na njih crtajte! Pišite slova, a napisana slova koristite za glasovna analizu i sintezu za one malo starije. Djeca koja u rujnu kreću u školu će sigurno uživati i u igri Slaganja riječi. Na oblutke napišite različita slova i pokušajte složiti što više riječi od ponuđenih slova.
Slažite kamenčiće u zabavne uzorke – morske životinje, ribice, hobotnice … Sve što vama i vašim mališanima padne na um!

Igre "pod suncobranom"

Naravno, kada je sunce jako, svakako nastojte biti u hladu borova ili pod suncobranom. Upravo to vrijeme ispunjeno je pitanjima: „Koliko još moram čekati?“ ili „Kad ćemo u more?“. Igrajte igru za cijelu obitelj. Ako ste ponijeli karte (UNO, Crni Petar) – sada je pravi trenutak da ih izvadite i zaigrate.

Ali možemo se igrati i bez karata. Zamislite neki predmet, opisujte ga, a djeca neka ga pogađaju. Zabava je zagarantirana ako zamijenite uloge – djeca neka opisuju, a vi pogađajte.

Od čega, od čega –  zadatak je smišljati nešto drveno, metalno, stakleno, plastično. Na ovaj način djeca proširuju svoj vokabular koji im je potreban za jezično izražavanje, pričanje priča … Zamisli boju! Nabroji 5 predmeta koji su te boje! Zamisli životinju! Navedi 5 životinja koje žive u vodi!

Morski detektiv

Za one roditelje koji „žele znati više“ pripremili smo malu igru za koju je potrebna prethodna priprema (ispisati pojmove na pisaču ili ih vlastoručno napisati na papiru): Morski detektiv – djeca i roditelji čine “timove”, a njihov zadatak je u što kraćem vremenu pronaći navedeno s popisa. Roditelji su s djecom da ih potiču i usmjeravaju te paze na sigurnost, a zadatak mališana jest sakupljati sve s popisa.

Predložak preuzmite OVDJE.

Osim ovih zabavnih igara i aktivnosti ljeto je pravi trenutak za KNJIGE! Dajte djeci primjer i umjesto mobitela i društvenih mreža neka se u vašim rukama pronađe pokoja knjiga. Slikovnice bogate djetetov vokabular i izvrsna su prilika za druženje s vašim mališanima.

Pia Mia „začinit“ će vaše čitanje dobno primjerenim igrama na vašem mobitelu ili tabletu. Neka igre budu nagrada dječjoj strpljivosti i radoznalosti. U igrama djeca razvijaju vještine potrebne za uspješno ovladavanje početnim čitanjem i pisanjem: fonološke vještine (glasovnu analizu i sintezu), finu i grafomotoriku… Sve što smo kroz dan radili u pijesku i kamenčićima sada možete odigrati na vašem tabletu ili mobitelu.

Ljetni digitalni listići za predškolce!

Nabavi svoju Piu Miu ovdje!

Nama je svejedno jesi li na moru ili kod kuće! Pia Mia stiže na tvoja vrata i to potpuno besplatno!

Naruči!

O nama

Pia Mia slikovnica vlasništvo je tvrtke Fabula21. stoljeća d.o.o.

info@piamia.hr
narudbe@piamia.hr
098 242 024

Plaćanje i dostava

Dostava u roku od 3 do 5 radnih dana na području RH.

Društvene mreže