fbpx

Slikovnica osmišljena od strane hrvatskih stručnjaka

Pametna slikovnica

Slikovnica za poticanje cjelokupnog razvoja djece

Godišnji odmor i odlazak na more izazovni su za sve roditelje. Osim vožnje i čestog pitanja: „Koliko još …?“, roditelji često muku muče i kako zabaviti djecu na plaži, između kupanja. Tu u pomoć stižemo MI 🙂
Za vas smo pripremili nekoliko zabavnih aktivnosti kojima možete odmor na ručniku, na plaži učiniti zabavnim i korisnim:

Igre u/s pijeskom

Morski pijesak odličan je didaktički materijal za sve uzraste i uz njega ide mnoštvo zabavnih aktivnosti. Neke od mirnijih aktivnosti odnose se na crtanje u pijesku za najmlađe ili pisanje- za one nešto starije. Opišite djetetu neki predmet: „Mala je, okrugla, šarena, igramo se njome u moru!“. Zadatak vašeg mališana jest nacrtati predmet, a djeca će obožavati kad zamijenite uloge. Starija djeca rješenje vaše zagonetke mogu napisati u pijesku.

Crtanje u pijesku

Zabavne predmatematičke aktivnosti odlične su na pijesku! Djeci možete crtati dugačke i kratke predmete, određivati na kojoj hrpi ima više/manje pijeska ili pak računati zbrajajući ili oduzimajući nacrtane likove u pijesku.

Igre s kamenčićima

Bojanje kamenčića

Ako su vaši mališani pretjerali sa sladoledom, zabavne igre skakutanja idealne su za „energetsko ispucavanje“. Na plaži vam ne treba kreda za igru školice! Jednostavno je nacrtajte u pijesku, pronađite kamenčić i zaigrajte.

U pijesku možete nacrtati manje/veće krugove, u njima upisati brojeve, a zadatak vašeg klinca ili klinceze je baciti kamenčić u neki od kružića. Ovim vježbamo motoriku, brojeve, količinu, a najvažnije od svega- zabavljamo se. Naravno, pobjednik je onaj koji s 5 kamenčića skupi najviše bodova. Igru proširite tako da napravite „polja za igru“, a djeca neka postanu „pijuni“. Koji broj pogode, toliko mjesta se pomiču unaprijed.

Svakako je dobro od kuće ponijeti bojice, pastele, vodene boje – sve što ostavlja trag. Pronađite malo veće plosnatije kamenčiće i na njih crtajte! Pišite slova, a napisana slova koristite za glasovna analizu i sintezu za one malo starije. Djeca koja u rujnu kreću u školu će sigurno uživati i u igri Slaganja riječi. Na oblutke napišite različita slova i pokušajte složiti što više riječi od ponuđenih slova.
Slažite kamenčiće u zabavne uzorke – morske životinje, ribice, hobotnice … Sve što vama i vašim mališanima padne na um!

Igre "pod suncobranom"

Naravno, kada je sunce jako, svakako nastojte biti u hladu borova ili pod suncobranom. Upravo to vrijeme ispunjeno je pitanjima: „Koliko još moram čekati?“ ili „Kad ćemo u more?“. Igrajte igru za cijelu obitelj. Ako ste ponijeli karte (UNO, Crni Petar) – sada je pravi trenutak da ih izvadite i zaigrate.

Ali možemo se igrati i bez karata. Zamislite neki predmet, opisujte ga, a djeca neka ga pogađaju. Zabava je zagarantirana ako zamijenite uloge – djeca neka opisuju, a vi pogađajte.

Od čega, od čega –  zadatak je smišljati nešto drveno, metalno, stakleno, plastično. Na ovaj način djeca proširuju svoj vokabular koji im je potreban za jezično izražavanje, pričanje priča … Zamisli boju! Nabroji 5 predmeta koji su te boje! Zamisli životinju! Navedi 5 životinja koje žive u vodi!

Morski detektiv

Za one roditelje koji „žele znati više“ pripremili smo malu igru za koju je potrebna prethodna priprema (ispisati pojmove na pisaču ili ih vlastoručno napisati na papiru): Morski detektiv – djeca i roditelji čine “timove”, a njihov zadatak je u što kraćem vremenu pronaći navedeno s popisa. Roditelji su s djecom da ih potiču i usmjeravaju te paze na sigurnost, a zadatak mališana jest sakupljati sve s popisa.

Predložak preuzmite OVDJE.

Osim ovih zabavnih igara i aktivnosti ljeto je pravi trenutak za KNJIGE! Dajte djeci primjer i umjesto mobitela i društvenih mreža neka se u vašim rukama pronađe pokoja knjiga. Slikovnice bogate djetetov vokabular i izvrsna su prilika za druženje s vašim mališanima.

Pia Mia „začinit“ će vaše čitanje dobno primjerenim igrama na vašem mobitelu ili tabletu. Neka igre budu nagrada dječjoj strpljivosti i radoznalosti. U igrama djeca razvijaju vještine potrebne za uspješno ovladavanje početnim čitanjem i pisanjem: fonološke vještine (glasovnu analizu i sintezu), finu i grafomotoriku… Sve što smo kroz dan radili u pijesku i kamenčićima sada možete odigrati na vašem tabletu ili mobitelu.

Nabavi svoju Piu Miu ovdje!

Nama je svejedno jesi li na moru ili kod kuće! Pia Mia stiže na tvoja vrata i to potpuno besplatno!

Naruči!

O nama

Pia Mia slikovnica vlasništvo je tvrtke Fabula21. stoljeća d.o.o.

info@piamia.hr
narudbe@piamia.hr
098 242 024

Plaćanje i dostava

Dostava u roku od 3 do 5 radnih dana na području RH.

Društvene mreže