fbpx

Vježbama pokretljivosti govornih organa do

kraće logopedske terapije

kako vježbati artikulatore

Vježbe govornih organa

Dijete govor usvaja slušajući i gledajući odrasle. No, osim dobrog govornog uzora (modela) jako je važno djecu pripremiti za usvajanje govora i glasova našeg jezika. Stoga se, već vrlo rano, mogu početi provoditi vježbice motorike govornih organa. 

Naravno, “vježbanje” je mnogo zabavnije kada to radimo kroz igru i zabavu. Tako roditelji kod kuće mogu vježbati male jezičke tako da mališanima usnice namažu slatkim namazom (džem/lješnjak namaz) te čiste usnice ližući ih vrhom jezika, ali pazeći da su usta barem malo otvorena. 

Vježbica orgalne motorike je puno. No, budući da ih je potrebno provoditi svakodnevno, često postanu dosadne. Dijete prestaje surađivati, negoduje i “vježba prestaje biti zabava”. 

Pia Mia i čudesni safari didaktičke su karte osmišljene za poticanje i vježbu govornih organa. Osmišljene su od strane logopeda, a mogu ih koristiti i djeca od prve godine životu, uz poticaj i nadzor roditelja. 

 

Svaka karta ilustrirana je nekom od divljih životinja. Svaka od tih životinja, baš kao i u pravom životu, izvodi neke pokrete govornih organa. Vjeverica Skočka napuhuje usta kao da ih je prepunila žirovima, a majmun se “belji” i pokušava polizati svoj nos.

Kako bi se karte mogle koristiti više puta i ostati zabavne, s njima je moguće provoditi igru Crnog Petra za djecu starije dobi ili igru traženja parova za djecu niže kronološke dobi. 

Unutar aplikacije koja dolazi besplatno uz karte, nalazi se priča Pia Mia i čudesni safari! Pia Mia vodi vas video zapisima kroz svoju safari pustolovinu te vas uči vježbe kojima su ju naučile životinje s kojima se susretala. 

Aplikacija je načinjena u tehnologiji proširene stvarnosti, a dostupna je na Android i iOS uređajima. Sve što trebate je instalirati aplikaciju, unijeti aktivacijski kod s aktivacijske kartice te pokrenuti “fotoaparat” unutar aplikacije. Usmjerite uređaj prema kartici i u trenu će vas Pia Mia upoznati sa životinjom s kartice. 

O nama

Pia Mia slikovnica vlasništvo je tvrtke Fabula21. stoljeća d.o.o.

info@piamia.hr
narudbe@piamia.hr
098 242 024

Plaćanje i dostava

Dostava u roku od 3 do 5 radnih dana na području RH.

Društvene mreže