fbpx

Zašto je važno

kako dijete liže sladoled

Sladoled?!

Sigurni smo kako ne postoji osoba koja se ne voli, u vrućim ljetnim danima, rashladiti ukusnim sladoledom. Isto tako vjerujemo kako je mali broj ljudi doista promatrao način na koji dijete liže sladoled. Zašto je to uopće bitno?

Motorika govornih organa i njena pokretljivost izuzetno su važne za pravilan izgovor. No, osim što ju možemo ciljano vježbati i poticati, ona se razvija gotovo neprimjetno. Sada na scenu nastupa naš sladoled!

Svatko od nas ima svoj način kako će smazati sladoled, baš kao i okuse koje voli. Ali … Jako je važno poticati djecu da kada jedu sladoled to čine pokrećući jezik.

Lizati sladoled možemo tako da ga grickamo ili ližemo usnicama. No, ako želimo provjeriti kakva je pokretljviost jezika naših mališana trebamo ih potaknuti da sladoled ližu jezikom i to:

  • s lagano otvorenim ustima
  • odižući jezik u zrak gore dolje od donje vilice (pomičući korijen jezika)
  • kružeći jezikom

Što kada je prehladno za sladoled ili ga nema u blizini? Pia Mia i čudesni safari pomoći će Vam da vježbate govorne organe u kući ili na putu. Uz igru Crnog Petra, traženja parova ili pak uživajući u zanimljivostima o životinjama i video vježbama na aplikaciji. 

O nama

Pia Mia slikovnica vlasništvo je tvrtke Fabula21. stoljeća d.o.o.

info@piamia.hr
narudbe@piamia.hr
098 242 024

Plaćanje i dostava

Dostava u roku od 3 do 5 radnih dana na području RH.

Društvene mreže