fbpx

DIGITALNI LOGOPEDSKI LISTIĆI

tonko i pia mia u jesenskoj avanturi

Juhuuuu! Jesen!

Jesen je godišnje doba kada priroda mijenja svoj kaput. Upravo jesen savršena je za brojne aktivnosti kod kuće ili u prirodi. 

Prošećite obližnjom, šumom ili parkom. Skupljajte otpalo lišće, kestene, žirove i češere. Oni su savršen materijal za poticanje predvještina čitanja i pisanja te jedini materijal koji vam je potreban za izradu kreativnih aktivnosti i dječjih radova. 

U idućih nekoliko redaka dat ćemo vam nekoliko konkretnih aktivnosti i primjera za rad s predškolcima. 

Kesteni, kesteni!

Ako prošećete šumom ili obližnjim parkom gdje raste drvo kestena – bilo divljeg ili pitomog, sigurni smo kako nećete odoljeti sa jesenjeg poda pokupiti koji plod. Upravo nam je kestenje idealno za izradu kreativnih materijala i poticaja za usvajanje predvještina čitanja i pisanja.

  • Iskoristite kestenje za usvajanje količine i broja. Ubacujte ga u čaše na kojima se nalazi neki broj. Neka dijete imenuje broj i ubaci toliko kestena.
  • Na svaki kesten bijelom temperom napišite neko slovo. Složite riječ koja počinje tim slovom ili složite kestenje tako da napišete riječ “MIŠ”. 
  • Stavite kestenje na dvije hrpe, odredite gdje ima više gdje manje. Ili stavite kestenje u dvije vrećice. Odredite koja je teža, a koja lakša.

Osim plodova koje nam jesen svesrdno daruje, jesen ne bi bila jesen bez šarenog lišća kojim pokriva tlo. Oslikava ga tako i prekriva mekanim i šuškavim sagom šarenih boja. 

Iskoristite lišće za kreativne likovne aktivnosti. Prerežite suhi list na pola te ga zalijepite na papir. Neka dijete doslika drugu polovicu lista i oboji ju. 

Uspoređujte različite listove. Koji list je veći, a koji manji. Koji list je uži, a koji širi. Koji šuška glasnije, a koji tiše?

Stavite list po list u novinski papir te na njega postavite nešto tvrdo. Za par dana markerom pišite po lišću. Slova, brojeve, vlastito ime ili ime ukućana.

Tiho, tiho pada ...

A što kada pada kiša?

Kada pada kiša možete biti hrabri kao Pia Mia i s kišnom kabanicom odmjeravati i preskakati lokvice na stazi. A ako vam se ipak ne izlazi na kišu možete rješavati radne listove za predškolce ili igrati jesensku društvenu igru. Sve to ima jesenski bundle koji smo pripremili za vas!

Želite vidjeti kako izgledaju listići? Preuzmite besplatni primjerak, ispišite ga i uvjerite se kakva vas zabava očekuje kupnjom cijelog bundla!

O nama

Pia Mia slikovnica vlasništvo je tvrtke Fabula21. stoljeća d.o.o.

info@piamia.hr
narudbe@piamia.hr
098 242 024

Plaćanje i dostava

Dostava u roku od 3 do 5 radnih dana na području RH.

Društvene mreže