Božićna potraga za darovima

Nestašni vilenjak Uškić odlučio se našaliti s tobom. Sakrio je tvoje darove i ostavio tragove. Tvoj zadatak je pratiti tragove, rješavati zadatke i doći do darova koje je sakrio. Sretno!

Tonko i Pia Mia igra prostornih odnosa

Društvena igra prostornih odnosa

Prijedlozi su nepromjenjive vrste riječi koje označavaju odnos između bića, stvari i pojava. Prvi prijedlozi koje dijete usvaja su „u“ i „na“. Prostorna svjesnost se kod većine djece razvija spontano, no neka djeca imaju poteškoća u njihovom razumijevanju i usvajanju te im je stoga važno osigurati i ponuditi dodatne poticaje kroz vježbe kako bi ih lakše usvojila.

Besplatni materijal – Čitanje s razumijevanjem i zadaci za djecu s disleksijom

Čitanje s razumijevanjem zauzima velik dio školskog gradiva u razrednoj nastavi. Zašto nam je ono toliko važno? Djeca u prvom i drugom razredu osnovne škole usvajaju tehniku čitanja i uče čitati. Zato nam je važno da ono što pročitaju razumiju te mogu prepričati. Čitanje s razumijevanjem temelj je za daljnje školovanje. U prvim razredima djeca uče čitati, a kasnije čitaju da bi učili.

Pismo dječaka s disleksijom učiteljima

Povodom vašeg dana odlučio sam vam napisati jedno pismo. Ja sam Marko, ali siguran sam da pišem u ime svih učenika koji se svakodnevno nose s disleksijom. Volio bih vam dati nekoliko savjeta vezanih uz mene, moju disleksiju i kako mi možeš pomoći!

Savjeti za roditelje djece s disleksijom

Roditeljima, ali i obitelji djece s disleksijom svakodnevne rutine i obveze ponekad predstavljaju velik napor i probleme. Teškoće u organiziranju vlastitog vremena i prostora, često zaboravljanje i gubljenje stvari samo su neki od problema s kojima se susreću osobe s disleksijom.

Jesenske aktivnosti za predškolce

Jesen je godišnje doba kada priroda mijenja svoj kaput. Upravo jesen savršena je za brojne aktivnosti kod kuće ili u prirodi. A kada pada kiša? Preuzmite naše listiće i aktivnosti za kišno vrijeme!

Pia Mia digitalni ljetni listići

Pia Mia – digitalni ljetni bundle osmišljen je i izrađen od tima logopeda, a s ciljem poticanja predvještina čitanja i pisanja te predmatematičkih vještina kod djece predškolske dobi.

Predmatematičke aktivnosti u prirodi

Svi već znamo da je igra važna u razvoju djece te kako je ona najbolji način poučavanja djece. No često zaboravljamo kako gotovo svaki izlazak iz doma možemo pretvoriti u zabavnu igru koja je prepuna poticaja za usvajanje novih znanja i vještina.