Kako izraditi zmajevu sluz – Perunfest 2022.

Ove godine održat će se i besplatna radionica “Kako izraditi zmajevu sluz” na kojoj će naši mališani upoznati straaaašnog zmaja i poigrati se sa najljigavijim stvarima do sada!

Kako im pomoći da se vrate sa svim stvarima iz škole?

Kako bi se iz škole vratilo sa svime što je u školu i ponijelo pripremili smo besplatni vizualni raspored za torbu. Jednostavno ga ispišite, plastificirajte i privežite za ruksak ili ga ubacite na mjesto gdje će ga dijete lako koristiti.

Tko su to predškolci?

Program predškole je obvezni program odgojno-obrazovnoga rada s djecom u godini dana prije polaska u osnovnu školu tijekom kojeg djeca razvijaju vještine, navike i kompetencije koje će im pomoći u prilagodbi na nove uvjete života, rasta i razvoja u školskom okruženju.

Svjetski dan prijateljstva

Prijateljstvo je poput škrinjice pune blaga koja može biti izvor osjećajnosti, intimnosti, zadovoljstva i društvenosti, a može nam pomoći u izgradnji pozitivne slike o sebi, samopouzdanja, socijalnih kompetencija i uzajamne podrške. Prijateljski odnosi su važan dio našeg života koji poticajno i pozitivno djeluju na nas.

Svjetski dan čokolade

Ah ta čokolada! Prvi su ju uzgajali Maje i Asteci, a danas gotovo da i ne postoji osoba koja ju nije kušala bar jednom u životu. Kome biste dali zadnji komadić čokolade?

Pia Mia i Tonko u gusarskoj pustolovini

Gusari su jednako zanimljivi dječacima i djevočjicama, a gotovo da ne postoji dijete koje barem jednom nije maštalo o gusarskoj pustolovini. Naši Tonko i Pia Mia zajedno sa svojim gusarskim prijateljima doživjeli su puuuno gusarskih pustolovina. Na svom putovanju osmislili su pregršt zadataka koje možeš isprintati koliko god puta želiš. Kako? Jednostavno! Nakon kupnje na tvoj mail stižu DIGITALNI RADNI LISTOVI!

Predstavljanje slikovnica i besplatne radionice – Rijeka – 11.06.2022.

U subotu 11. 6. u prostorima Dječje kuće u suradnji s portalom Mame Kvarnera & Gradske knjižnice Rijeka bit će održano predstavljanje prve logopedske slikovnice i interaktivnih kartica PIA MIA. Predstavljanje će se odvijati u dva termina i to od 10-12 sati za malene vrtićarce od 3-5 godina, te od 13-15 sati za predškolce od 5-7 godina. Predstavljanje se odvija u obliku radionica besplatnih za sve zainteresirane, uz potrebnu prijavu na mail mame.kvarnera@gmail.com.

Svjetski dan mora i oceana – besplatni materijali

Obilježavanje Svjetskog dana oceana ima za cilj isticanje važnosti koju za našu planetu predstavlja 71% površine ispunjene morima i oceanima. Oceani zauzimaju 71% Zemljine površine i od 2000. godine službeno ih je pet: Arktički, Atlantski, Indijski, Tihi i Južni ocean.